آب یابی در روستای سنگده ساری | روستای سنگده از توابع شهرستان سوادکوه و در ارتفاع حدود 1500 الی 2000 متری از سطح دریا واقع شده است.
با توجه به شرایط زمین شناسی و لیتولوژی منطقه و قرار گیری محدوده مورد مطالعه در سازند سخت، کارشناسان گروه آب ایران تصمیم به برداشت وسونداژ 2 نقطه گرفتند که نتایج آن به شرح زیر می باشد.
با توجه به منحني سونداژ به دست آمده از برداشت دادههاي صحرايي نتايج زير به دست ميآيد: از سطح زمين تا عمق حدود 4 متري خاک سطحي، از عمق حدود 4 الي 20 متري آبرفت، از عمق حدود 20 الي 45 متري میتواند آبرفتی باشد و یا ترکیبی از مارن و ماد استون ( به لحاظ شرایط زمین شناسی منطقه احتمال هر دو حالت وجود دارد و با حفاری مشخص میگردد) و از عمق حدود 45 الي 120 از سنگهای دگرگونی تشکيل شده است.
سونداژ شماره 1
با توجه به منحني سونداژ به دست آمده از برداشت دادههاي صحرايي نتايج زير به دست ميآيد: از سطح زمين تا عمق حدود 4 متري خاک سطحي، از عمق حدود 4 الي 17 متري آبرفت، از عمق حدود 17 الي 35 متري میتواند آبرفتی باشد و یا ترکیبی از مارن و ماد استون ( به لحاظ شرایط زمین شناسی منطقه احتمال هر دو حالت وجود دارد و با حفاری مشخص میگردد) و از عمق حدود 35 الي 120 از سنگهای دگرگونی تشکيل شده است.
سونداژ شماره 2
نتايج به دست آمده نشان ميدهد محل مورد مطالعه از 3 لايه تشکيل شده است. لايه اول از نوع آبرفتي، لايه دوم از نوع مارن و ماداستون و یا آبرفتی و لايه سوم از نوع سنگهای دگرگونی ميباشد.
برای حفاری در نقطه اول پیشنهاد می شود تا عمق 20 متری و به روش دستی حفاری گردد.پس از آن در صورتی که لایه های آبرفتی ادامه داشت حفاری ادامه می یابد ولی اگر به لایه مارن و یا ماداستون برخورد نمود حفاری باید متوقف گردد زیرا در آن لایه و لایه زیرین آن که شامل سنگهای دگرگونی می باشد هیچگونه آبی وجود ندارد.
برای حفاری در نقطه دوم نیز مانند نقطه اول عمل نموده با این تفاوت که تا عمق 17 متری حفاری نموده و پس از آن در صورت وجود آبرفت ادامه حفاری صورت میگرد و در غیر اینصورت حفاری متوقف می گردد.
بر این اساس پیشنهاد میگردد در صورت تصمیم به حفاری، حفر چاه در نقطه 1 انجام گیرد.از نظر آبدهی شرایط لایه ها به گونه ای است که در صورت حفاری میزان آبدهی چاه ضعیف می باشد.